Sărbătorile de iarnă în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-TO3, Italia

Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, duminică, 11 ianuarie 2015, după Sfânta Liturghie, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”-TO3 din via San Massimo 21, a avut loc un concert cu ocazia sărbătorilor de iarnă pentru romanii basarabeni şi bucovineni de stil vechi, după cum informează episcopia-italiei.it

Concertul a fost organizat de membrii parohiei în frunte cu părintele paroh Pavel Goreanu şi de responsabilul cultural al parohiei – doamna Valentina Lucaşenco.

În cuvântul de deschidere, părintele Pavel a vorbit despre specificitatea colindului în tradiţia românească şi despre simbolistica colindelor şi colindătorilor. Totodată, a adresat un cuvânt de felicitare cu ocazia sărbătorilor de iarnă, amintind celor prezenţi că tradiţiile şi obiceiurile trebuie păstrate şi transmise generaţiilor tinere, chiar şi celor aflate departe de casă.

Bucuria Naşterii Domnului a fost vestita, de mari şi mici, prin colinde, uraturi, poezii, cântece şi sorcove. La sărbătoare au fost prezenţi numeroşi credincioşi. Nu a lipsit nici Moş Crăciun care a împărţit daruri participanţilor şi tuturor copiilor, iar din partea parohului au primit diplome de participare.

După concert a avut loc o agapă frăţească oferită de membrii Parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae”-Torino 3.

Comentarii Facebook


Știri recente