Sărbători cu Har în Parohia Albacete din Spania

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Dionisie Exiguul” din Albacete, Spania, pregătește cu prilejul sărbătorilor de iarnă o serie de manifestări menite să aducă în inimile credincioșilor bucuria Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos încă de pe acum. Proiectul „Sărbători cu Har”, ajuns deja la a treia ediție, se află în desfășurare încă de la începutul lunii decembrie și continuă până pe 6 ianuarie, anul viitor, cu un program liturgic deosebit, activități cu tinerii, concerte de colinde și cadouri pentru copii.

După cum informează „Ziarul Lumina”, după ce au sărbătorit împreună Ziua Națională a României, duminică, 4 decembrie, după Sfânta Liturghie, tinerii din parohia românească din Spania s-au implicat în una din cele mai îndrăgite activități ale acestei perioade, împodobirea bradului de Crăciun, după care au primit daruri de la Sfântul Nicolae, care, așa cum spune tradiția noastră strămoșească, le aduce daruri copiilor cuminți.

Programul manifestărilor din cadrul proiectului ‘Sărbători cu Har’ continuă mâine, 7 decembrie, de la ora 19:00, cu un concert de colinde, susținut de corala bărbătească ‘Theophilos’ din Turda, județul Cluj, dirijată de pr. Sebastian Zăhan, care se află în această perioadă într-un turneu cultural în Spania. De asemenea, toți tinerii din parohie sunt invitați să colinde în ajunul Nașterii Domnului.

Daruri pentru copiii cuminți

Praznicul Nașterii Mântuitorului va fi încununat de Sfânta Liturghie, după care enoriașii vor asista la piesa de teatru ‘Hristos s-a născut’, pusă în scenă de elevii Școlii parohiale din Albacete, iar apoi este așteptat Moș Crăciun, cu multe daruri pregătite pentru copiii cuminți.

În prima zi a Noului An, după Sfânta Liturghie, se vor oficia un Te Deum și Molitfele Sfântului Vasile cel Mare, iar în perioada 2-5 ianuarie 2012, preotul va face sfințirea caselor credincioșilor, iar Sfințirea cea Mare a Apei din ziua praznicului Bobotezei va încununa întreaga activitate. ‘Fiecare are o motivație bine determinată de a se primeni sufletește, de a se încărca duhovnicește cu liniște și gânduri limpezi. Pentru aceasta, ne-am gândit că următoarele acțiuni ne vor ajuta să trăim mai intens bucuria sărbătorilor de iarnă’, declară părintele Sebastian Cătălin Hogea.

„Donând o carte, luminezi un om”

Totodată, parohia a pus la cale un alt proiect de îmbogățire a fondului de carte a bibliotecii parohiale, intitulat ‘Donând o carte, luminezi un om’, prin care se urmărește încurajarea tinerilor spre lectură, în defavoarea mijloacelor moderne de informare și divertisment. Pentru întemeierea bibliotecii, preotul Sebastian Cătălin Hogea și preoteasa Elena Daniela Hogea fac un apel către toți cei care pot să se alăture eforturilor lor prin donații de carte religioasă, duhovnicească sau de beletristică. Toate cărțile vor fi expediate în pachete sigilate, prin poștă, la adresa: Parroquia Ortodoxa Rumana ‘San Dionisio Exiguo’ – Hogea Sebastian Cătălin, POLIGONO CAMPOLLANO SUR CALLE F, NR. 5, NAVA 25 (PASAJE), ALBACETE, PROVINCIA ALBACETE, Telefon: 0034 697 65 89 36. Plata expediției pachetelor va fi suportată de Parohia Albacete.

Comentarii Facebook


Știri recente