Sărbătoarea Tuturor Sfinților întâmpinată în costume populare românești

În fiecare an, în prima Duminică după Rusalii, Biserica Ortodoxă îi cinstește și îi pomenește pe Toți Sfinții, atât pe cei care au trăit sub Lege, cât și pe cei ce au trăit sub Har. În ziua de duminică, 30 iunie 2013, în cinstea „Tuturor Sfinților”, care sunt patronii spirituali ai Parohiei din Milano Nord-Monza, biserica s-a îmbrăcat în haină de sărbătoare. Preoții împreună cu credincioșii parohiei i-au cinstit pe sfinți mai întâi prin slujba Vecerniei unită cu Litia, care s-a săvârșit în ajunul sărbătorii. A doua zi începând cu orele 8.30 s-a săvârșit slujbele: Utrenia, Sfânta Liturghie și o rugăciune de mulțumire, informează episcopiaitaliei.it

De ce avem o astfel de sărbătoare? Pentru sfinții care nu sunt pomeniți în vechile sau noile sinaxare, Biserica Ortodoxă a rânduit ca prima Duminică după Rusalii să fie închinată „Tuturor Sfinților” cunoscuți și necunoscuți, de la Hristos și până astăzi.

Care este rostul ei? Mai întâi pentru a se arăta că mântuirea pe care ne-a adus-o Fiul lui Dumnezeu nu este o teorie sau o vorbire fără sens, ci este reală și este posibilă pentru fiecare dintre noi. De asemenea, sensul ei este de a ne arăta că Duhul Sfânt este prezent, lucrător și roditor prin oamenii care încă de pe pământ s-au lăsat pătrunși de lucrarea Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente