Sărbătoarea Tineretului Ortodox, la Tirana

Evenimentele de la Tirana au continuat duminică după-amiază (1 iunie 2014) la Centrul Cultural al Catedralei arhiepiscopale „Învierea Domnului”, aflat la subsolul lăcașului de cult, cu Sărbătoarea Tineretului Ortodox, potrivit TRINITAS TV. La eveniment au participat cei opt întâistătători de Biserici Ortodoxe, dar și ierarhi și oficialități. Tineri și elevi din mai multe orașe ale Albaniei au susținut un program de cântece și dansuri tradiționale.

„La centrul Cultural Pastoral al Arhiepiscopiei Tiranei din Albania a avut loc aseară, 1 iunie 2014, un spectacol dedicat tradițiilor albaneze. Pe scenă au urcat Orchestra Simfonica Naționala a Albaniei, Corul Radioului din Tirana Resurection, formații de dansatori din Albania precum și corurile de muzica bizantină de la Academia Teologică și de la cele cincizeci de centre pentru tineret ale Bisericii din Albania. Evenimentul de la Centrul Cultural Pastoral a evidențiat frumusețea portului, a tradițiilor ilirice moștenite precum și dragostea pentru Biserică și pentru Ortodoxie. Evenimentul s-a încheiat cu un film documentar care a prezentat etapele Construcției Catedralei Învierea Domnului din Tirana precum și activitatea pastoral-misionară și culturală a Preafericitului Anastasie Arhiepiscop al Tiranei, Durrësului și al întregii Albanii”, ne-a transmis Aurel Moisiuc, reporterul Radio TRINITAS prezent la eveniment.

Delegația Bisericii Ortodoxe Române, din care face parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, va reveni la București în seara zilei de 2 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente