Sărbătoarea Soborul Maicii Domnului | IPS Ioan a slujit în cea mai însemnată ctitorie românească în stil baroc din Banat

Mitropolitul Banatului a slujit miercuri în cea mai însemnată ctitorie românească în stil baroc din Banat. Biserica-monument istoric a Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din urbea de pe Timiș a marcat anul trecut împlinirea a 250 de ani de când episcopul Ioan Gerogevici a sfințit monumentalul lăcaș de cult.

Sute de credincioși lugojeni au participat la sărbătoarea Soborului Maicii Domnului, la Sfânta Liturghie, oficiată în biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj de  Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte părintele Ionel Popescu, vicar eparhial, părintele Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, și preoții slujitori ai parohiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Ion Vidu” al parohiei, condus de prof. Alina Bogoevici. La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit o omilie, în cadrul căruia a vorbit despre semnificațiile duhovnicești ale sărbătorii.

Foto credit: Arhiepiscopia Timişoarei

 

Comentarii Facebook


Știri recente