Sărbătoarea Sfinților Mucenici Serghie și Vah | Biserica Palatului Cotroceni și-a cinstit ocrotitorii

Biserica aflată în curtea Palatului Cotroceni și-a sărbătorit sâmbătă, 7 octombrie 2017, cel de-al doilea hram. La sărbătoarea Sfinților Mucenici Serghie și Vah, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Părintele Arhimandrit Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, împreună cu un sobor de preoți. Cei prezenți la slujbă au avut ocazia să se închine unui fragment din moaștele sfinților cinstiți astăzi în Biserica Ortodoxă.

Delegatul Patriarhului României a fost părintele Michael Tița, consilier patriarhal. În cadrul cuvântului rostit, părintele a vorbit despre taina muceniciei.

Într-o intervenție pentru Radio Trinitas, Părintele Arhimandrit Irineu Dogaru, preot slujitor la Biserica Palatului Cotroceni, a evidențiat că în cadrul slujbei cei prezenți s-au rugat pentru toți românii.

Sărbătoarea Sfinților Mucenici Serghie și Vah, al doilea hram al bisericii, a adunat numeroși preoți și credincioși. În cadrul slujbei ne-am rugat pentru țara noastră fiindcă, după cum știm, lăcașul de cult se află în cadrul Administrației Prezidențiale. De asemenea, ne-am rugat pentru Părintele Patriarh Daniel ca să cârmuiască Biserica Ortodoxă Română, așa cum o face de zece ani, cu înțelepciune, a spus părintele Irineu.

Biserica din incinta Palatului Cotroceni, cu hramurile Adormirea Maicii Domnului și Sfinții Serghie și Vah, este ctitoria din secolul al XVIII-lea a Domnitorului Șerban Cantacuzino. Lăcașul de cult a fost demolat în anul 1984. După căderea regimului comunist a fost reconstruit.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente