Sărbătoarea Sfinților Mărturisitori Ardeleni la Catedrala din Alba Iulia. Sfânta Liturghie a fost oficiată de patru ierarhi ai BOR

În ziua de cinstire a Sfinților Visarion, Sofronie și Oprea, patru ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române au oficiat Sfânta Liturghie pe esplanada din fața Catedralei Arhiepiscopale din Alba Iulia. Slujba a fost precedată de citirea Acatistului Sfinților Mărturisitori Ardeleni.

Din soborul slujitor au făcut parte:

  • Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei;
  • Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului;
  • Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei;
  • Preasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Credincioșii prezenți la slujba săvârșită în data de 21 octombrie 2017 au avut ocazia să aducă cinstire moaștelor Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. În cadrul acestuia, ierarhul a evidențiat exemplul de curăție și jertfă al sfinților români care au apărat și au mărturisit credința strămoșească și valorile spirituale ale poporului român.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a rostit o omilie în care a evidențiat faptul că într-o lume cuprinsă de angoasă și apăsată de atâtea probleme, care tinde spre pesimism, creștinul adevărat merge înainte cu speranță. El înfruntă obstacolele, convins că cel ce va răbda până la sfârșit, acela se va mântui.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente