Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena în Parohia Gârboveni I, Urziceni

În ziua sărbătorii Sfinților Împărați, întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa Elena, sâmbătă, 21 mai 2016, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, a fost prezent în mijlocul credincioşilor din Parohia Gârbovi I, Protopopiatul Urziceni. Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a resfinţit lăcaşul de cult, apoi a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Din soborul slujitor au făcut parte: preacucernicii părinţi consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinții protopopi Aurel Berbec, Protopop de Urziceni și parohul sfântului locaș, și Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor prezenţi la slujbă despre Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena, despre rolul covârșitor pe care l-au avut emiterea prin Edictul de la Milan, în anul 313.

Preasfinția Sa a acordat ordinul „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler” domnului Grigore Popa, primarul comunei Gârbovi, și Medalia Aniversară a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor domnilor Constantin Sava și Cornel Taloș în semn de apreciere pentru sprijinirea lucrărilor de restaurare efectuate la biserică.

Apoi, Preasfinția Sa, împreună cu soborul slujitor, a oficiat slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai bisericii, trecuți la Domnul.

Tot în această zi, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a oficiat slujba Botezului pentru micuța Timeea Maria, prunca părintelui Aurel Berbec.

 

Comentarii Facebook


Știri recente