Sărbătoarea Sfinților Epictet și Astion | Mănăstirea Halmyris din Episcopia Tulcii își va cinsti ocrotitorii

În ziua de sărbătoare a Sfinților Epictet și Astion, Mănăstirea Halmyris își va cinsti ocrotitorii. Programul slujbelor va debuta în data de 7 iulie 2017 cu oficierea slujbei Vecerniei.

Sâmbătă, 8 iulie 2017, începând cu ora 9, va fi oficiată Sfânta Liturghie în sobor de arhierei pe o scenă special amenajată în apropierea bisericii lăcașului de cult monahal.


Sfântul Epictet era originar din părțile Răsăritului, fiind crescut din fragedă copilărie în frica lui Dumnezeu. Învrednicindu-se de harul preoției, el ducea o viață cu totul curată și evlavioasă, pentru aceasta fiind răsplătit de Dumnezeu cu darul facerii de minuni. Adeseori, prin puterea rugăciunii sale, putea deschide ochii orbilor, vindeca pe leproși și pe ologi.

Astion era păgân, ca și părinții săi, dar întâlnindu-se cu preotul Epictet și ascultându-i cuvintele pline de înțelepciune, se convertește la creștinism, și împreună cu părintele său duhovnicesc, se îmbarcă și pleacă la Halmyris, unde nu era nimeni ca să-i cunoască sau să le știe țara de origine.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente