Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil – hramul mai multor biserici ortodoxe românești din Ungaria

Praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este o sărbătoare însemnată pentru întreaga Biserică Ortodoxă de pretutindeni, dar el este, în același timp și hramul mai multor biserici ortodoxe românești din Ungaria.

Cu acest prilej, ieri, 8 noiembrie, de ziua Praznicului, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit Sfânta Liturghie, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, la parohia ortodoxă românească din Chitighaz, una dintre parohiile cele mai importante ale Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, păstorită de preotul paroh Florin Olteanu, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. La această sărbătoare, alături de credincioșii români chitighăzeni a participat un mare număr de credincioși ortodocși români din Arad, de la parohia Spitalului Municipal, împreună cu preotul lor paroh, Alexandru Petrușe, dar și credincioși din Vladimirescu – județul Arad, orașul natal al preotului paroh chitighăzean Florin Olteanu, împodobind cu toții Sfânta Liturghie cu cântarea în comun și cu frumoase pricesne. După săvârșirea Sfintei Liturghii toți credincioșii participanți la sfânta slujbă au fost invitați la o agapă comună.

În duminica trecută, cu o săptămână înainte de Praznicul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, a fost rândul credincioșilor români din Micherechi, o altă parohie la fel de importantă a Episcopiei noastre, să îi cinstească pe Sfinții Ocrotitori ai lăcașului lor de cult, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și cu preotul lor paroh, Ioan Bun, prin Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită cu acest prilej în biserica românească din Micherechi.

Pe lângă cele două biserici menționate mai sus și alte parohii românești din Ungaria au ca hram pe Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil: bisericile din Săcal, Ciorvaș, Jaca, Peterd, Darvaș și Vecherd.

Comentarii Facebook


Știri recente