Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Vatican

Papa Benedict al XVI-lea i-a sărbătorit pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel în Catedrala ‘Sfântul Petru’ din Vatican, unde a săvârșit Mesa, Liturghia romano-catolică, informează site-ul news.vatican, citat de „Ziarul Lumina”.

Anul acesta, sărbătoarea Sfinților Apostoli a avut o însemnătate deosebită pentru Pontiful Bisericii Catolice, întrucât s-au împlinit 60 de ani de când diaconul Iosif Ratzinger, actualul Papă Benedict, a fost hirotonit preot pe data de 29 iunie 1951 de către cardinalul Mihail von Faulhaber, Arhiepiscopul Münchenului. La solemnitățile ținute la Vatican de sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel a participat și o delegație trimisă de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, condusă de IPS Emmanuel, Mitropolitul ortodox grec al Franței.

Această tradiție s-a stabilit după Conciliul Vatican II, când între Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe s-a realizat o apropiere de dialog și prietenie. La rândul ei, Biserica Catolică trimite în fiecare an o delegație la Patriarhia Ecumenică pe 30 noiembrie, când este cinstit Sfântul Apostol Andrei, cel care a întemeiat scaunul episcopal al Constantinopolului.

‘Participarea sfințiilor voastre la sărbătoarea Bisericii Catolice, la fel ca și prezența delegației noastre la Istanbul cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, exprimă adevărata prietenie care leagă Biserica Romei și Patriarhia Ecumenică, prietenie care se bazează pe credința primită prin predica Apostolilor’, a spus Papa Benedict al XVI-lea, informează Radio Vatican.

Comentarii Facebook


Știri recente