Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Schitul Bogâltin. PS Lucian prezent la hramul lăcașului de cult monahal

În ziua de sărbătoare a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Schitul Bogâltin și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Slujba a fost oficiată în pridvorul lăcașului de cult monahal, notează site-ul oficial al Eparhiei.

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților locale, precum și un număr mare de credincioși din întreg Banatul, dar și din alte părți ale țării. Cu toții au avut posibilitatea de a se închina icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Călugăra, adusă spre cinstire cu ocazia hramului.

Omilia rostită de PS Lucian a evidențiat importanța sărbătorii prăznuite în fiecare an pe data de 29 iunie.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel și-au închinat toată viața lor lui Dumnezeu. După ce au săvârșit călătoria acestei vieți au ajuns să se bucure în Împărăția Preasfintei Treimi ca apostoli, misionari, mărturisitori și ca martiri. Noi poporul cel binecredincios îi pomenim nu numai pe apostolii lui Hristos, ci și pe cei mai mari misionari ai Evangheliei Mântuitorului, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii așezământului monahal.


Piatra de temelie a Schitului Bogâltin a fost pusă în anul 1949, fiind târnosită (sfințită) în 8 iulie 1959. Construirea schitului reprezintă visul împlinit al locuitorilor zonei de a avea un lăcaș de închinare în apropiere de munții Cornerevei.

Comentarii Facebook


Știri recente