Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la Parohia Giula Mică, Ungaria

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Giula Mică, Ungaria și-a serbat astăzi, 14 octombrie, hramul. Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria a oficiat Sfânta Liturghie arhierească, în fruntea unui sobor de preoți și diaconi, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, dar și din Arhiepiscopia Aradului, din parohiile apropiate, răspunsurile liturgice fiind date de un grup de tineri teologi arădeni, informează Biroul de Presă al Episcopiei ortodoxe Române din Ungaria. La slujbă au participat mulți credincioși, cei mai mici dintre ei împărtășindu-se cu Sfintele Taine.

Din anul 2006, această biserică adăpostește și un rând de veșminte ale Sfintei Cuvioase Parascheva, dăruite de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la vremea respectivă Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Tot la această sărbătoare, ca un semn de cinstire și prețuire deosebită pentru Sfânta Cuvioasă Parascheva, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a săvârșit și hirotonia întru ierodiacon a monahului Teodor Vid, viețuitor la Centrul Eparhial din Giula și ostenitor în cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Comentarii Facebook


Știri recente