Sărbătoarea Sfintei Cruci la Mănăstirea românească de la Mono, Canada

Mănăstirea Înălțarea Sfintei Cruci din Mono, Canada, și-a sărbătorit sâmbătă, 16 septembrie 2017, hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ioan Casian, Episcopul Ortodox Român al Canadei, a săvârșit Sfânta Liturghie.

La slujbă au fost prezenți români ortodocși din proximitatea a trei metropole canadiene: Toronto, Ottawa și Montreal. De asemenea, la acest deosebit eveniment au participat și reprezentanți ai Consulatului României la Toronto.

În omilia rostită, Preasfințitul Părinte Ioan Casian a subliniat importanta pe care Sfânta Cruce o are în viața tuturor, transmite Alexandru Popovici din partea Mitropoliei Ortodoxe Române a celor două Americi.

Crucea este un element central în viața creștină. Fiind sărbătorită la început de an bisericesc, ea oferă spiritual și perspectiva întregului an care stă sub semnul lui Hristos răstingnit adică a responsabilității noastre atât persnale cât și comunitare de a purta grijile lumii pentru a le transfigura. 

La finalul Sfintei  Liturghii, ierarhul a acordat în semn de recunoștință mai multe diplome unor binefăcători ai mănăstirii.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente