Sărbătoarea Sfântului Pantelimon: Metocul Centrului Eparhial din Caransebeș și-a cinstit ocrotitorul

În ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, Metocului Centrului Eparhial al Episcopiei Caransebeșului și-a sărbătorit ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie a fost oficiată în altarul de vară al așezământului monahal. Răspunsurile la strană au fost oferite de un grup de teologi din Caransebeș.

Slujba a fost săvârșită, din încredințarea PS Lucian, de părintele Petrică Timiș, inspector eparhial, împreună cu un sobor de preoți. În cuvântul rostit în data de 27 iulie 2017, părintele inspector a îndemnat la stăruință în rugăciune pentru cei bolnavi, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Metocul cu hramul Sfântul Pantelimon din Caransebeş se află în curs de amenajare. Proiectul este coordonat de părintele stareţ Ioachim Rad. Aici urmează să fie amenajată o gospodărie pentru deservirea Centrului Eparhial şi cantinei Seminarului Teologic Episcop Ioan Popasu din localitate.


Sfântul Pantelimon a trăit în primele veacuri creștine, primind cununa muceniciei în anul 303. Acest sfânt tămăduitor, care tânăr fiind a plecat prin martiriu din această lume la aproximativ 23-25 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente