Sărbătoarea Sfântului Nifon la Târgoviște (Programul Evenimentelor)

Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, va fi sărbătorit vinerea aceasta la Catedrala din Târgoviște.

Ceremonialul liturgic din 11 august 2017 va fi oficiat pe un podium special amenajat în apropierea Catedralei de IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, împreună cu un sobor de ierarhi din țară și din străinătate, informează site-ul Eparhiei.

Slujba Vecerniei va fi oficiată în ajunul sărbătorii începând cu ora 18:00, după care va avea loc Pelerinajul Tinerilor. Acesta se va desfășura pe traseul Parcul Mitropoliei – Mânăstirea Stelea – centrul istoric al Târgoviștei, și se va finaliza în faţa Catedralei, unde va fi săvârșită slujba Acatistului Sfntului Ierarh Nifon.


Arhiepiscopia Târgoviștei a lansat o aplicație de știri religioase pentru Android


Credincioșii prezenți vor avea prilejul de a aduce cinstire moaştelor Sfântului Ierarh Nifon, aflate în tezaurul locașului de cult.

În cadrul acestui eveniment, IPS Nifon va premia elevii care au obţinut rezultate deosebite la Olimpiadele Naţionale la diferite discipline şi pe profesorii care i-au îndrumat.

Comentarii Facebook


Știri recente