Sărbătoarea Sfântului Nicolae la Catedrala Episcopală din Tulcea. Lăcașul de cult și-a sărbătorit ocrotitorul

În ziua de cinstire a Sfântului Ierarh Nicolae, Catedrala Episcopală din Tulcea și-a sărbătorit ocrotitorul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Visarion a oficiat Sfânta Liturghie. La slujba de hram au fost prezenți cler și credincioși din municipiu.

În cadrul slujbei, Episcopul Tulcii a rostit o omilie în care a vorbit despre modelul sfânt de trăire al Sfântului Nicolae. Totodată, ierarhul a evidențiat necesitatea săvârșirii faptelor de milă creştină, după exempul Arhiepiscopului Mirelor Lichiei.

După oficierea serviciului religios, au fost săvârșite slujbe de pomenire atât pentru ctitorii bisericii, trecuți la Domnul, dar și de sănătate, pentru toți ostenitorii și binefăcătorii lăcașului de închinare, anunță Biroul de Presă al Eparhiei.

La final, au fost oferite credincioşilor 600 de pachete cu alimente, iar copiilor care i-au masa la cantina ,,Sf. Nicolae”, care funcţionează pe lângă Catedrala Episcopală, li s-au oferit daruri ce au constat în haine noi şi rechizite şcolare.


Cu prilejul hramului Catedralei Episcopale ,,Sf. Nicolae” din Tulcea, Episcopia Tulcii a desfășurat pe parcursul mai multor zile un program liturgic și filantropic.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente