Sărbătoarea Sfântului Ioan Rusul în Bacău: Sute de credincioși s-au rugat împreună cu ierarhul lor

Câteva sute de credincioși au participat sâmbăta aceasta împreună cu IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la evenimentele dedicate sărbătorii Sfântului Ioan Rusul care au avut loc în Parohia Ortodoxă Lazaret din Bacău.

În ziua sărbătorii Sfântului Ioan Rusul, 27 mai 2017, a fost scos spre închinare un fragment din moaștele sale, aflat în tezaurul bisericii băcăuane, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a participat la întâlnirea culturală Martori şi mărturisitori din temniţele comuniste. Din soborul slujitor a făcut parte Pr. Costică Busuioc, protoiereul protopopiatului Bacău.

În cuvântul rostit în cadrul slujbei, IPS Ioachim a îndemnat pe cei prezenți la trăire autentică a credinței ortodoxe, după exemplul sfinților.

Evenimentul cultural desfășurat după Sfânta Liturghie a fost moderat de Pr. Marius Iacobeanu, parohul comunității, și de preotul împreună slujitor Eugen Ciuche.

În cadrul întâlnirii, au vorbit despre suferinţele îndurate în temniţele comuniste mai mulți foști deținuți politici: Prof. Dr. Ioan Mitrea, Prof. Ioan Dănilă, Gheorghe Ivănescu, Alin Mureşan, Lucica Andronic şi Alexandru Bulai.

Programul a cuprins un recital muzical prezentat de artista Paula Florescu, un monolog al actorului Bogdan Matei şi un recital de poezie al actriţei Anca Bucşă.

Părintele Ioan Bârgăoanu, protopop de Oneşti, a amintit de pomelnicul deţinuţilor politici din Închisoarea Târgu Ocna, iar IPS Ioachim a încheiat seria discursurilor cu un cuvânt despre suferinţa pentru dreapta credinţă a martirilor din temniţele comuniste.

Comentarii Facebook


Știri recente