Sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul la Făgăraș

La sărbătoarea Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

În continuare, ierarhul a participat, la Făgăraș, la Festivalul Cetelor de Feciori. Ca în fiecare an, la Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul”, cetele de juni au colindat, după care și-au prezentat portul popular într-o paradă organizată în centrul orașului. Tradiția a luat naștere în urmă cu 8 ani la inițiativa Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu al Ardealului.

„Cetatea Făgărașului a îmbrăcat haine de sărbătoare și a primit pentru a opta oară pe tinerii din cetele din împrejurimile din Țara Făgărașului. Noi sperăm ca prin provocarea pe care am făcut-o acum opt ani împreună cu preoții noștri și în chip deosebit cu primarii din fiecare localitate va fi continuată inițiativa aceasta și va fi un moment de bucurie în care ne cinstim poporul, tradițiile lui, dar în același timp ne cinstim credința noastră strămoșească”, a declarat pentru TRINITAS TV ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului

Festivalul Cetelor de Feciori încheie sărbătorile de iarnă în Țara Făgărașului.

Comentarii Facebook


Știri recente