Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon și Pelerinajul Tinerilor la Târgoviște: Program

Sfântul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, va fi sărbătorit miercuri și joi la Târgoviște prin mai multe manifestări religioase.

Sfântul Ierarh Nifon, cinstit joi, 11 august, este ocrotitorul spiritual al Arhiepiscopiei Târgoviștei, precum și al chiriarhului, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh Patriarhal.

Program

În seara zilei de miercuri va fi oficiată vecernia la un altar exterior amenajat în Parcul Mitropoliei. După vecernie se va desfășura „Pelerinajul tinerilor din Arhiepiscopia Târgoviștei”, prin centrul vechi al orașului. Traseul va include opriri la Mănăstirea Stela și la statuia Sfinților Martiri Brâncoveni.

Sfânta Liturghie va fi oficiată joi dimineață, începând cu ora 7:00, la altarul exterior din Parcul Mitropoliei.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon va premia 4 elevi din eparhie care au obținut nota 10 la Bacalaureat, 17 elevi și pe profesorii îndrumători, care au obținut primele locuri la Olimpiada județeană de Religie și la Concursului Național interdisciplinar „Cultură și Spiritualitate” dar și 20 de elevi și profesorii îndrumători, care au obținut primele locuri la Olimpiada Națională de Religie.

Înaltpreasfințitul Părinte Nifon a transmis un mesaj video în care subliniază importanța Sfântului Nifon pentru Arhiepiscopia Târgoviștei și îi îndeamnă pe tineri să participe la pelerinajul organizat.

Mai multe detalii despre programul hramului puteți consulta pe site-ul eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviștei

Comentarii Facebook


Știri recente