Sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae la Budapesta

Cu prilejul Sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae din acest an (6 decembrie 2011), Preasfințitul Părinte Episcop Siluan s-a aflat în mijlocul comunității românești din Budapesta, după cum informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Ajunul Sărbătorii a constituit un moment de mare bucurie pentru membrii Așezământul Monahal „Sfântul Ioan Botezătorul”, aflat sub conducerea și îndrumarea duhovnicească a Părintelui Protosinghel David Pop, Directorul Centrului Misionar-Pastoral și Cultural „Sfântul Vasile cel Mare”, care funcționează în același imobil în care se află și Capela Românească din Budapesta. După slujba de priveghere din Ajun, Preasfințitul Părinte Siluan a săvârșit rânduiala tunderii întru rasoforă a Sorei Emilia Crișan, care a primit cu această ocazie numele de Anastasia. La acest eveniment au participat și cele două monahii de la Centrul Eparhial din Giula (Irina Rus și Marina Filip), care au întregit obștea duhovnicească și bucuria monahilor și monahiilor care se nevoiesc în capitala Ungariei.

Sfânta Liturghie din ziua Praznicului a fost săvârșită de ierarh, în fruntea unui sobor format din Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei, Părintele Protosinghel David Pop și Părintele Marius Maghiaru, Protopopul Budapestei.

Astfel, Așezământul Românesc din Budapesta, cu toate componentele lui, deși îi are ca Ocrotitori principali pe Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul și Sfântul Ierarh Vasile cel Mare, s-a împărtășit și de darurile duhovnicești pe care Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei și Făcătorul de Minuni, le revarsă în această zi de praznic asupra tuturor celor care îl cinstesc pe el.

Comentarii Facebook


Știri recente