Sărbătoarea Sfântului Haralambie la Tulcea

În ziua sărbătorii Sfântului Haralambie, la 10 februarie 2014, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii va săvârși Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul „Sf. Haralambie” din localitatea Greci, prot. Niculițel, cu prilejul hramului acesteia.

Cu această ocazie va fi adusă de la biserica Buna Vestire din Tulcea racla cu un fragment din Sfintele Moaște al Sfântului Mucenic Haralambie, potrivit episcopiatulcii.ro.

Sfântul Haralambie a trăit în secolul al II-lea și este cel mai bătrân mucenic dintre cei cunoscuți de Biserică. A fost episcop al cetății Magnezia din Asia Mică și și-a închinat viața lui Hristos și îndrumării credincioșilor. Pentru că prin fapta și cuvântul său a adus mulți păgâni la creștinism, și-a atras mânia prigonitorilor. În ciuda vârstei înaintate, de 113 ani, i-au jupuit pielea de pe tot corpul și i-au rupt carnea cu cârlige de fier. Văzând că sfântul rabdă durerile fără să scoată vreun cuvânt rău, doi soldați care îl păzeau și-au mărturisit și ei credința în Dumnezeul lui Haralambie, fiind și omorâți pe loc pentru aceasta. La fel, alte trei femei care au văzut puterea sfântului de a îndura chinurile L-au lăudat pe Hristos și au fost și ele imediat martirizate.

Comentarii Facebook


Știri recente