Sărbătoarea Sfântului Apostol Toma, hramul parohiei Sfântul Apostol Toma din Australia

Parohia Sfantul Apostol Toma din Melbourne si-a sarbatorit in acest an, la data de 6 octombrie 2013, sărbătoarea hramului bisericii.

Slujba arhiereasca a fost savarsita, spre bucuria numerosilor credinciosi partipanti la acest important eveniment din viata bisericii noastre, de Prea Sfințitul Părinte Episcop Mihail împreună cu Părintele Paroh Marian Dincă.

La sfarsitul Sfintei Liturghii si dupa slujba Parastasului pentru enoriasii trecuti la Domnul, Prea Sfintia Sa a tinut predica zilei in care a prezentat invatatura de credinta a Bisericii legat de pericopa evanghelica a Duminicii a-XX-a dupa Pogorarea Duhului Sfant, in care Sfantul Evanghelist Luca ne prezinta minunea savarsita de Mantuitorul cand Inviaza pe tanarul din Nain. A facut referire la invatatura Bisericii cu privire la slujba inmormantarii si a slujbelor ce se savarsesc pentru cei adormiti intru Domnul.

De asemenea, Prea Sfintitul Mihail a subliniat importanta intelegerii aspectului crestinesc sub care trebuie privita moartea, precum si necesitatea credintei in Hristos, care ne va invia pe toti crestinii spre a trai in vesnicie cu El.

La sfarsitul predicii Prea Sfintia Sa a indrumat ca toti credinciosii sa marturiseasca pe Hristos Domnul inviat din morti, impreuna cu Sfantul Apostol Toma spunand : „Domnul meu si Dumnezeul meu”.

Spre implinirea bucuriei duhovnicesti a acestei sarbatori, dupa predica a urmat o agapa frateasca la care toti cei prezenti s-au bucurat de bucatele traditionale romanesti pregatite cu dragoste crestineasca de catre doamnele din parohie.

Comentarii Facebook


Știri recente