Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei la Copenhaga

Duminică 29 noiembrie a.c., în biserica Parohiei Ortodoxe Române „Nașterea Maicii Domnului și Sfinții Cuvioși Nicodim cel Sfințit de la Tismana și Grigorie Decapolitul” din Copenhaga, a fost oficiată Sfânta Liturghie de Preasfințitul Părinte Macarie Drăgoi, Episcopul Europei de Nord, și Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, înconjurați de un sobor de preoți ortodocși români, sârbi și danezi, cu prilejul manifestărilor închinate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Preasfințitului Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-Vicar Patriarhal, a prezentat mesajul de binecuvântare transmis de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a oferit Preasfințitul Părinte Macarie, din partea Preafericirii Sale, o icoană pictată cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos.

La slujbă a participat și Excelența Sa Domnul Victor Micula, Ambasadorul României în Regatul Danemarcei, alături de un mare număr de credincioși români, suedezi și danezi, veniți din mai multe orașe din Danemarca și Suedia.

După Sfânta Liturghie, toți credincioșii prezenți s-au închinat moaștelor Sfântului Apostol Andrei, care se păstrează în biserica romano-catolică ce găzduiește parohia ortodoxă română din capitala regatului Danemarcei, iar apoi s-a organizat o agapă frățească cu mâncăruri tradiționale românești de post.

Luni, 30 noiembrie a.c. s-a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie tot în parohia ortodoxă română din Copenhaga, la care au asistat Preasfințiții Părinți Episcopi Macarie și Ciprian Câmpineanul, iar în aceeși zi, la Ambasada României din Regatul Danemarcei s-a organizat o recepție cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, și a Zilei Naționale, la care au participat și cei doi episcopi români alături de foarte mulți români, din Copenhaga și împrejurimi.

Comentarii Facebook


Știri recente