Sărbătoarea Sf. Nicolae la Deva

Anul acesta, cu ocazia Sfântului Ierarh Nicolae, hramul Catedralei Episcopale din Deva, în cetatea Devei s-au aflat, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena. După ce au poposit în mai multe locuri din Episcopia Devei și Hunedoarei, delegația Patriarhală condusă de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, a făcut ca racla cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena să ajungă în seara zilei de 05 decembrie 2013 în Deva.

La ora 17 s-a început procesiunea cu moaștele în jurul Catedralei Episcopale, apoi a urmat Vecernia unită cu Litia, săvârșită de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. Seara a fost încheiată de concertul de colinde al corului preoțesc Sacerdotes al Episcopiei Devei și Hunedoarei, condus de Părintele Arhidiacon Daniel Balea.

A doua zi, 06 decembrie 2013, la ora 8, a început slujba Utreniei, iar apoi la ora 9 a fost așteptat soborul de arhierei care a săvârșit Sfânta Liturghie, înconjurați de preoți și diaconi. Soborul slujitor a fost format din Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

La momentul predicii Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a amintit credincioșilor prezenți despre viața Sfântului Ierarh Nicolae, care ar trebui luată ca model pentru fiecare dintre noi, după cum ne-a transmis Diac.Sergiu Nicolae Succurro.

La final, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei,a mulțumit tuturor credincioșilor pentru prezența la hramul Catedralei Episcopale din Deva, îndemnându-i la imitarea vieți de milostenie a Sfântului Ierarh Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente