Sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului în Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Biserica noastră sărbătorește mâine, 6 august 2014, Schimbarea la Față a Domnului. În Mitropolia Moldovei și Bucovinei există mai multe locașuri de închinăciune care poartă acest hram, potrivit mmb.ro.

În cea de-a șasea zi a lunii august, în calendarul Bisericii Ortodoxe este sărbătorită Schimbarea la Față a Domnului. Numeroase biserici de mănăstire sau de parohie din Moldova sunt închinate acestui praznic împărătesc. Mănăstirea „Schimbarea la Față” de pe Muntele Ceahlău, județul Neamț, îmbracă mâine straie de sărbătoare. În această seară se va oficia slujba Privegherii, iar mâine-dimineață, în jurul orei 9:00, va fi întâmpinat Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, care va sluji Sfânta Liturghie. Alături de Înaltpreasfinția Sa vor sluji PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului, și PS Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord.

Hram va fi mâine și la Mănăstirea Sihla din județul Neamț, a cărei biserică din lemn, aflată în apropiere, printre stânci, este închinată Schimbării la Față. În această seară se va săvârși slujba Privegherii de către un sobor de preoți și diaconi, iar mâine-dimineață va fi oficiată Sfânta Liturghie.

Pelerinii sunt așteptați mâine în județul Neamț la sărbătoarea Schitului Icoana Nouă al Mănăstirii Neamț și la Mănăstirea Nechit. Zi de bucurie va fi mâine în Parohia Tașca, Protopopiatul Piatra Neamț, la Biserica „Schimbarea la Față” a Mănăstirii Pietricica din Piatra Neamț, la Biserica „Schimbarea la Față” – Socola din Iași și la Biserica „Schimbarea la Față” a Parohiei Cucuteni – Lețcani, Protopopiatul Iași 1. În Eparhia Hușilor își serbează hramul Biserica „Schimbarea la Față” din Huși și Mănăstirea „Schimbarea la Față” – Dobrina din județul Vaslui, iar în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va fi sărbătoare la Mănăstirea Slatina din județul Suceava. Tot mâine, Mănăstirea Berzunți din județul Bacău își așteapă credincioșii pentru a participa la sfintele slujbe dedicate hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente