Sărbătoarea Rusaliilor în Ungaria. Numeroşi credincioşi s-au rugat în Catedrala Episcopală din Giula

Sărbătoarea Rusaliilor a fost prilej de bucurie și binecuvântare pentru credincioșii Catedralei din Giula, informează Biroul de presă al Eparhiei.

În locașul de cult a fost săvârșită Sfânta Liturghie și Vecernia plecării genunchilor de PS Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Ungariei.

La slujbă au participat credincioși români din Giula, între care s-au numărat reprezentanţi ai unor instituţii româneşti, dar și numeroși turiști și credincioși din România, aflați în vizită la Giula.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Siluan a subliniat importanța deosebită a acestui Praznic Împărătesc care constituie începutul Bisericii creștine și al activității de propovăduire a Sfinților Ucenici și Apostoli ai Mântuitorului în toată lumea.

Îndată după Sfânta Liturghie a fost săvârșită Vecernia plecării genunchilor cu citirea celor 7 rugăciuni de invocare a Duhului Sfânt, cuprinzând binefacerile spirituale revărsate asupra lumii întregi, dar și cereri de mijlocire pentru toți credincioșii, cei vii și cei mutați la cele veșnice, după care, potrivit tradiției locale, au fost sfințite spicele de grâu ce au fost împărțite credincioșilor.

La final, ierarhul i-a miruit pe toți credincioșii, în semn de binecuvântare.

Comentarii Facebook


Știri recente