Sărbătoarea Preasfintei Treimi ne cheamă la împlinirea poruncilor lui Dumnezeu – Arhiepiscopul Varsanufie

„Sărbătoarea Preasfintei Treimi, care este sărbătoarea iubirii căci Dumnezeu este iubire, ne cheamă la împlinirea poruncilor lui Dumnezeu”, a spus luni Arhiepiscopul Varsanufie la hramul Mănăstirii Cozia.

„Mai întâi de toate la iubirea semenilor cu iubirea cu care Domnul Hristos ne iubește pe noi, iar iubirea lui Dumnezeu este o iubire sfântă, jertfelnică. Apoi, noi trebuie să fim fii ai păcii, să nu căutăm cearta sau să întoarcem răul cuiva”, a explicat Arhiepiscopul Râmnicului.

Părintele Episcop a mai spus că atunci când cineva ne face rău și noi îl vorbim de bine sau îl binecuvântăm „nu se poate ca acela să nu se smerească pentru dragostea pe care o avem”.

Cuvântul Înaltpreasfinţiei Sale a fost rostit în timpul Sfintei Liturghii de hram la care au participat numeroşi pelerini din întreaga ţară.

Ierarhul a oficiat slujba în altarul de vară al aşezământului monahal, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Mănăstirea Cozia este ctitoria voievodului Mircea cel Mare din stațiunea vâlceană Călimănești-Căciulata.

Biserica Mare a Mănăstirii Cozia este una dintre cele mai frumoase mănăstiri din sud-estul Europei, care se remarcă prin lucrările originale, arhitecturală și artistică de mare valoare, ce integrează caracteristicile stilului bizantin cu cele ale arhitecturii balcanice și ale artei autohtone a zidirii bisericilor în secolele al XIII-lea și al XIV-lea.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente