Sărbătoarea Preasfintei Treimi la Mănăstirea Buciumeni

În ziua sărbătorii Preasfintei Treimi, 20 iunie 2016, în Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc tradiţionalul  pelerinaj al tinerilor liceeni la mănăstirea Buciumeni, manifestare ajunsă la cea de a XXI-a ediţie. Anul acesta întâlnirea s-a desfăşurat sub genericul: „2016 – Anul Omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox“, informează pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Eparhiei.

2Mănăstirea Bucuiumeni şi-a serbat hramul în ziua sărbătorii Sfintei Treimi. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Corneliu, Episcopul Huşilor, în altarul de vară al mănăstirii, iar răspunsurile liturgice au fost oferite de tinerii prezenţi la slujbă. De asemenea, grupe de copii şi tineri din Brătuleşti, Rădeşti, Lieşti şi Ianca au oferit celor prezenţi un microconcert de cântece religioase şi patriotice.

Ca în fiecare an, hramul Mănăstirii Buciumeni a adunat peste 100 slujitori din administraţia eparhială și din cele opt protopopiate ale eparhiei, care au slujit Sfânta Liturghie sub protia Preasfinţitului Părinte Corneliu, sosit la Buciumeni în urma invitaţiei făcute de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, care se află în aceste zile împreună cu delegaţia Bisericii Ortodoxe Române, în insula Creta, la lucrările Sfântului şi Marelui Sinod, a precizat pr. Gabriel Molocea.

În încheierea Sfintei Liturghii, graţie unei intervenţii telefonice, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a adresat tinerilor un mesaj de binecuvântare tinerilor şi tuturor participanţilor la hramul mănăstirii Buciumeni.

Între tinerii pelerini la hramul Buciumenilor s-au numărat şi premianţi din grupele de copii care au participat anul acesta la programele catehetice-naţionale „Hristos împărtăşit copiilor“ şi care s-au implicat în proiectul catehetic naţional “Biserica şi Şcoala din sufletul meu”. Acestora li s-au adăugat numeroşi profesori de Religie, cadre didactice de la alte discipline de învăţământ dar şi părinţi, membri A.P.O.R. de la filialele constituite în cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

După tradiţionala agapă, s-au format binecunoscutele grupuri de cateheză în centrul cărora s-au aflat preacucernicii părinţi slujitori şi profesorii de religie provocând tinerii la dezbateri punctuale a unor subiecte de interes pentru misiunea în rândul liceenilor şi al persoanelor din segmentul de vârstă pe care aceștia îl reprezintă. Dialogurile cu tinerii s-au axat pe tema sinodală propusă pentru acest an şi s-a derulat în cadrul a 17 ateliere de lucru, în fiecare dintre acestea fiind dezbătută o temă de interes general, a mai spus Pr. Gabriel Molocea.

La final, fiecare elev a primit din  partea  Arhiepiscopiei Dunării de Jos câte un exemplar din revista eparhială, broşura „Hristos în căutarea tânărului şi tânărul în căutarea lui Hristos“ şi iconiţe, apărute la editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Peste 1.000 de tineri în pelerinaj la Buciumeni – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

 

Comentarii Facebook


Știri recente