Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh la Parohia din Düsseldorf

Duminică, 8 iunie 2014, de praznicul Pogorârii Sfântului Duh, Parohia „Sfânta Treime” din Düsseldorf și-a sărbătorit hramul întru bucuria Sfintei Liturghii și a Vecerniei Rusaliilor slujite de Înaltpreasfinția Sa Serafim Joantă, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

Potrivit mitropolia-ro.de, în cuvântul de învățătură, Părintele Mitropolit a vorbit despre importanța pocăinței în efortul nostru de dobândire, dar și de păstrare a Duhului Sfânt în noi. La finalul sfintelor slujbe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit l-a hirotesit întru protoiereu pe părintele paroh Iosif-Cristian Rădulescu în baza gramatei mitropolitane din 8 iunie 2014, însărcinându-l cu responsabilitatea coordonării activității Bisericii Ortodoxe Române în landul Nordrhein-Westfalen.

De asemenea copiii din parohia „Sfânta Treime” din Düsseldorf împreună cu ceilalți credincioși prezenți l-au felicitat pe Înaltpreasfinția Sa pentru cei 20 de ani de slujire ca Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale și de Nord.

A urmat masa festivă a hramului la care alături de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim Joantă au participat un număr mare de enoriași. De asemenea prezența domnului consul Valentin Cristian Florică de la Consultatul General al României la Bonn a reprezentat încă un motiv de bucurie pentru credincioșii ortodocși români din Düsseldorf.

Comentarii Facebook


Știri recente