Sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh în parohiile românești de pe Valea Timocului și Moravei

Praznicul Pogorârii Sfântului Duh a fost sărbătorit în parohiile românești de pe Valea Timocului și Moravei. Trei parohii din cadrul Protopoiatului Daciei Ripensis și-au sărbătorit hramurile. Parohia ortodoxă română din Metonița păstorită de Părintele Antonie Isac, paroh al Borului și al Lapușnei, a sărbătorit hramul duminică. Cu această ocazie a fost oficiată slujba de Te Deum de către Părintele Protopop Boian Aleksandrovici, Vicarul Timocului, împreună cu preotul paroh și Pr. Doru Ovidiu Ursu, parohul Gorneanei, la Troița ridicată pe terenul familiei Vațoni din Metovnița.

La „a două zi de Rusalii” a fost sărbătorit hramul parohiei românești din Busur, păstorită de către Părintele Iel Buobu Lui, paroh de Horreum Margi și Isacova, iar „a trea zi de Rusalii” care este înscrisă cu roșu în calendarele Protopoiatului Daciei Ripensis, a fost sărbătorit hramul parohiei din Geanova, de lângă Negotin, la Troița ridicată pe ruinele unei biserici daco-romane.

Slujba a fost oficiată de către Părintele Boian, Vicarul Timocului, Părintele Mihai Zorilă, consilier economic al Episcopiei Severinului și Strehaiei, Părintele Antonie Isac, parohul Borului și al Lapușnei, Părintele Ștefan Șarampoi, secretar al Protopopiatului și Părintele Doru Ovidiu Ursu, parohul Gorneanei. La acest eveniment a participat și Maica Iustina Popovici, Stareța Mănăstirii Sf. Ana din Orșova împreună cu Maica Alexandra.

Cu această ocazie a fos ales și noul consiliu parohial al acestei importante parohii, după care a urmat un program folcloric.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…