Sărbătoarea parohiei năsăudene Ciceu-Cristești

Credincioșii Parohiei năsăudene Ciceu-Cristești l-au avut în mijlocul lor duminica aceasta pe Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Ierarhul a binecuvântat cu acest prilej lucrările făcute la exteriorul Bisericii „Sfinții Arhangheli”, oficiind în continuare Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Biserica Parohiei Ciceu-Cristești, domeniu stăpânit în trecut de Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, iar mai apoi de Petru Rareș, a fost zidită în anul 1800. De-a lungul timpului, lăcașul de cult a fost restaurat și renovat în repetate rânduri. În semn de apreciere, Mitropolitul Clujului i-a oferit părintelui paroh distincția de iconom stavrofor. Au mai fost acordate cu această ocazie și diplome de cinstire primarului localității și consiliilor parohial și local.

În cadrul slujbei au fost săvârșite și două hirotonii întru preot și întru diacon. Tânărul preot a fost numit pe seama Parohiei Poienile de sub munte – Vicariatul Ortodox Sighetul Marmației.

Comentarii Facebook


Știri recente