Sărbătoarea Parohiei Movila Banului

Cu prilejul prăznuirii Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, credincioșii Parohiei buzoiene Movila Banului au participat în număr mare la Sfânta Liturghie de la biserica „Sfânta Treime”. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, împreună cu un sobor de slujitori, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu.

„După praznicul Bobotezei, s-a rânduit ca ziua următoare să fie închinată celui care a îndeplinit un rol determinant în Botezul Domnului – Sfântul Proroc Ioan. Prin urmare, nu se putea petrece Botezul Mântuitorului Hristos la râul Iordan fără Sfântul Ioan Botezătorul, așa cum nu putea să aibă loc Nașterea Pruncului Iisus la Betleem sau întruparea Fiului lui Dumnezeu fără Sfânta Fecioară Maria. De aceea, Sfinții Părinți ai Bisericii au hotărât ca a doua zi după un praznic important – cum a fost Nașterea Domnului sau Botezul – să fie închinată persoanei care a îndeplinit cel mai important rol în evenimentul respectiv. Așadar, ziua de astăzi este dedicată Sfântului Ioan Botezătorul, cel mai mare dintre prorocii Vechiului Testament și ultimul, totodată, puntea de legătură dintre Vechiul Testament și Noul Testament”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Lăcașul de cult a fost ridicat în perioada 1990-1993, sub îndrumarea preotului paroh, Dimitrie Tudor, și cu sprijinul enoriașilor.

În apropierea sfântului lăcaș se află în curs de construire o casă praznicală și o clopotniță.

Comentarii Facebook


Știri recente