Sărbătoarea Parohiei clujene „Sfântul Mare Mucenic Mina”

Sfântul Mare Mucenic Mina a fost cinstit de creștinii ortodocși miercuri, 11 noiembrie 2015. În evlavia populară, el este cunoscut ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale. În această zi, credincioșii Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina din Cluj-Napoca au participat în număr mare la sărbătoarea hramului bisericii, de la a cărei binecuvântare s-au împlinit anul acesta, 6 ani.

În ajunul sărbătorii a fost oficiată Slujba Vecerniei Mari împreună cu Litia, iar în ziua sărbătorii a fost oficiată Sfânta Liturghie în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, informează Radio Renaşterea.

„Pentru credincioșii din parohia noastră astăzi a fost zi de aleasă sărbătoare prin faptul că l-am sărbătorit pe ocrotitorul nostru, Marele Mucenic Mina. Sărbătoarea noastră a fost încununată și de prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei care ne-a adus un cuvânt de mângâiere, un cuvânt de încurajare în aceste vremuri atât de tulburi”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele paroh Dumitru Bărbos.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului a vizitat șantierul bisericii de zid a Parohiei Sfântul Mare Mucenic Mina.

Comentarii Facebook


Știri recente