Sărbătoarea Parohiei Adormirea Maicii Domnului din Adjud

Biserica având hramurile „Adormirea Maicii Domnului” și „Sfântul Sfințit Mucenic Ciprian” din orașul vrâncean Adjud a fost sfințită, duminică, 6 iulie 2014. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. Ierarhul a săvârșit în continuare Sfânta Liturghie, pe o scenă amplasată în vecinătatea lăcașului de cult, după cum ne-a declarat Dragoș Olteanu.

„Voievozii de altădată, boierii, care aveau credință în Dumnezeu, ridicau mănăstiri sau biserici de mir. Vedem în pisaniile bisericilor din Moldova că biserica însăși, în calitate de locaș de cult, era înțeleasă ca o rugăciune. Se spune: Am înălțat această rugă către Dumnezeu, prin mijlocirea sfântului sub a cărui ocrotire a fost pusă biserica, în urma slujbei de târnosire. De ce au numit-o voievozii rugă? Biserica – locaș de cult ne cuprinde pe noi toți și rugăciunea noastră înălțată către Dumnezeu-Sfânta Treime, către Mântuitorul Hristos, Cel ce S-a răstignit, a murit și a înviat pentru noi, Cel care S-a întrupat, luând fire omenească, pentru ca această fire să fie sfințită chiar din interiorul Persoanei Sale divino-umane”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa.

La slujbe au participat credincioși din întreg municipiul Adjud, dar și din împrejurimi. Toți cei prezenți au avut posibilitatea, după tradiție, să treacă prin Sfântul Altar și să se închine.

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost ridicată în perioada 2000-2014, prin strădania preotului paroh, Neculai Strat, cu sprijinul autorităților locale și al unor binefăcători.

Comentarii Facebook


Știri recente