Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul | Mănăstirea Poiana Mărului își va cinsti ocrotitorul

În ziua sărbătorii Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, Mănăstirea Poiana Mărului îți va sărbători hramul. Cu acest prilej, va fi adusă spre închinare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Parohia Măru, aceasta fiind pictată în jurul anului 1520, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Programul liturgic va debuta vineri, 23 iunie 2017, când se va porni în procesiune cu icoana făcătoare de minuni. De la ora 19, un sobor de preoţi şi diaconi va oficia slujba Vecerniei cu Litie, iar de la ora 21:00 va fi săvârșită Utrenia, urmată de Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul.

Sâmbătă, 24 iunie, la ora 7, va avea loc sfințirea apei, urmată de Taina Sfântului Maslu. Începând cu orele 9:00, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va oficia Sfânta Liturghie.

Situată în staţiunea Poiana Mărului, această mănăstire a fost înființată la iniţiativa preotului paroh Dorel Fercea şi a credincioşilor din Parohia Măru, înainte de anul 1989. Biserica construită în cadrul complexului monahal a fost târnosită pe 24 iunie 2008 de PS Lucian.

Comentarii Facebook


Știri recente