Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului pe muntele Mogoș

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului a fost sărbătorit astăzi, 8 septembrie 2013, și în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Cu acestă ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul închinat Nașterii Maicii Domnului construit în zona Prislop, foarte aproape de comuna Dragoslavele, după cum ne-a transmis pr. Necula Ciprian.

În cuvântul de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a mulțumit celor care s-au ostenit să ridice acest altar de slujbă, amintind că acesta reprezintă începutul pentru viitorul schit ce urmează a se construi în acest loc. De asemenea, Înaltpreasfinția sa a prezentat un scurt istoric al praznicului accentuând rolul deosebit al Maicii Domnului în mijlocirea pe care o face permanent către Mântuitorul Iisus Hristos pentru întreg neamul omenesc.

Noul paraclis este construit pe muntele Mogoș , numit astfel după numele ctitorului, domnul profesor Marcel Mogoș, președintele Obștei Moșnenilor Dragosloveni. Lucrările au început în anul 2011 urmând a fi definitivate în perioada imediat următoare.

După oficierea Sfintei Liturghii a fost săvârșită slujba parastasului pentru mama ctitorului care a purtat numele Maria. Înainte de a trece în lumea veșniciei, aceasta și-a exprimat dorința ca fiul ei să zidească o biserică. pe terenul familiei.

Cu ocazia cinstirii praznicului Nașterii Maicii Domnului, astăzi diaconul Călinescu Răzvan Silviu a fost hirotonit preot, iar monahul Ilie de la mănăstirea Slănic a fost hirotonit ierodiacon.

Comentarii Facebook


Știri recente