Sărbătoarea Nașterii Domnului la Timișoara

Sute de timișoreni au participat la Sfânta Liturghie de Crăciun oficiată de Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, în Catedrala mitropolitană a Banatului, informează TRINITAS TV.

„Nașterea lui Hristos este bucurie și în același timp este darul pe care Dumnezeu îl face umanității întregi pentru ca să ne ridice pe noi oamenii la treapta de fii ai lui Dumnezeu. Așadar, iubiți credincioși ceea ce noi prăznuim astăzi nu este doar dezlegarea postului, nu doar bucuria meselor bogate, pentru că sunt și săraci care nu au ce mânca, care nu au adăpost, însă și ei sunt creștini, precum sunt și necreștini care sunt zidirea lui Dumnezeu la rândul lor. Deci, nu doar bogăția sărbătorii trebuie să rămână în inima noastră, ci această pildă de smerenie desăvârșită și dragoste dumnezeiască pe care Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a primit să o împlinească în ascultare de Dumnezeu Tatăl, dar și în iubire față de Tatăl, Duhul Sfânt și față de noi oamenii”, a spus PS Părinte Paisie Lugojeanul.

În cadrul slujbei, s-a dat citire Scrisorii Pastorale de Crăciun a Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comentarii Facebook


Știri recente