Sărbătoarea Nașterii Domnului | Hramul Catedralei din Brăila

În ziua praznicul Naşterii Mântuitorului Hristos, Catedrală municipiului Brăila şi-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a oficiat luni, 26 decembrie 2016, Sfânta Liturghie, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi.

La slujbă au fost prezenți credincioşi din municipiu, reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi a numeroşi profesori şi oameni de cultură, notează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

La finalul slujbei, copii din cadrul programului catehetic Hristos împărtăşit copiilor și membrii Corului mixt Trison al Şcolii Populare de Artă au susţinut un program de colinde şi poezii specifice perioadei.

Acestora li s-au alăturat reprezentanţi ai Comunităţii persoanelor cu dizabilităţi, de la biserica cu hramul Sfinţii 40 de Mucenici. Aceștia au fost coordonaţi şi îndrumaţi de părintele capelan Adrian Vanghele și au interpretat colinde în limbajul mimico-gestual.

La final, 12 tineri olimpici de la Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu au fost premiaţi deArhiepiscopul Dunării de Jos, Preasfinția Sa oferindu-le premii în bani şi cărţi.

Evenimentul s-a încheiat cu împărţirea darurilor pentru copiii participanţi la Sfânta Liturghie.

***

Catedrala „Naşterea Domnului“ din municipiul Brăila se numără printre primele biserici ale cărei piatră de temelie a fost aşezată imediat după evenimentele din 1989, la data de 16 aprilie 1990, în ziua a doua a praznicului Învierii Domnului. După numeroase eforturi, la data de 26 decembrie 2005 a fost oficită slujba de binecuvântare a altarului catedralei brăilene, de Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Un important proiect aflat în derulare la această parohie îl reprezintă Aşezământul cultural şi social-filantropic, unde funcţionează o cantină la care servesc masa zilnic gratuit aproximativ 130 de persoane.

Comentarii Facebook


Știri recente