Sărbătoarea Mănăstirii maramureșene Moisei

Sărbătoarea mănăstirii maramureşene Moisei a început încă din data de 14 august, unde numeroşi credincioşi au venit sa o cinstească pe Maica Domnului prin rugăciune și cântare. După Vecernia cu Litie oficiată de către PS. Iustin a fost sfințit noul centru cultural Sf. Mitropolit Sava Brancovici, informează TRINITAS TV.

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de către Preasfințitul Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului înconjurat de un numeros sobor de preoți şi diaconi, în prezenta unei mari mulţimi de credincioşi.

La invitația Preasfințitului Părinte Iustin au luat parte la hramul mănăstirii din acest an președintele Academiei Romane: Ionel-Valentin Vlad, fiu al maramuresului, din localitatea Salistea de Sus, vicepresedintele Academiei Alexandru Surdu, care au primit Crucea Voievodală Maramureșeană pentru laici, ca semn de înaltă apreciere. Printre invitați a fost și academicianul Emil Burzo.

Mănăstirea Moisei este un vechi așezământ monahal. În anul 1637, aceasta era reședință episcopului Dumitru Pop. Mănăstirea Moisei a fost sfințită în anul 1672, de Mitropolitul Transilvaniei, Sava Brancovici, ca metoc al Mănăstirii Putna.

Mănăstirea Moisei, închinată Adormirii Maicii Domnului, este o mănăstire ortodoxă aflată în localitatea Moisei, aflată la o distanță de 13 kilometri de localitatea Vișeul de Sus și la numai 10 kilometri de localitatea Borșa, pe drumul national ce leagă între ele localitățile Sighet, Borșa, Prislop și Vatra Dornei.

Comentarii Facebook


Știri recente