Sărbătoarea mănăstirii din incinta Muzeului Octavian Goga

Mănăstirea clujeană de la Ciucea a fost în sărbătoare în ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, serbat de Biserica Ortodoxă în ziua de 8 septembrie. La hramul așezământului monahal din incinta Muzeului memorial Octavian Goga, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de PS Vasile Someșanul, potrivit Radio Renașterea. Alături de Preasfinția Sa a slujit un sobor numeros de preoți și diaconi.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului a vorbit la final despre însemnătatea praznicului Nașterii Maicii Domnului pentru obștea monahală de la Ciucea: „Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului care aduce bucurie la toată lumea, este mai ales aici, la Mănăstirea Ciucea un motiv de bucurie, pentru obștea monahală de aici, condusă de maica stareță Inocenția și pentru soborul de maici. Pe lângă bucuria pe care marele nostru poet Octavian Goga a adus-o în această frumoasă parte a eparhiei noastre, prin înființarea cunoscutului muzeu, iată că prin prezența și lucrarea mănăstirii, Nașterea Maicii Domnului întregește prezența acestei lucrări culturale prin viața duhovnicească restabilită prin reînființarea mănăstirii de la Ciucea”.

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” de la Ciucea este ctitoria poetului Octavian Goga și a fost înființată în anul 1939, la un an de la trecerea acestuia la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…