Sărbătoarea mănăstirii de la Sâmbăta de Sus

Ca în fiecare an, în inima Ardealului, mii de pelerini au participat la hramul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus.

De dimineață a fost oficiată slujba aghesmei mici, apoi, în Altarul de vară al mănăstirii, Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, și Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, au oficiat Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Cu prilejul implinirii a douăzeci de ani de la resfințirea paraclisului și a incintei Mănăstirii Brâncoveanu, staretul așezământului monahal le-a mulțumit ierarhilor, preoților și tuturor credincioșilor veniți la poalele munților Făgăraș pentru a o cinsti pe Maica Domnului.

La mănăstirea ctitorită de domnitorul Constantin Brâncoveanu, sfântul martirizat la Constantinopol chiar de praznicul Adormirii Maicii Domnului, pe 15 august ajung mereu mii de pelerini în jurul fântânii cu apă tămăduitoare din curtea vechii biserici.

Manifestările dedicate hramului Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus au continuat cu slujba Sfântului Maslu de obște și s-au încheiat cu parastasul oficiat la mormântul Mitropolitului Antonie al Ardealului.

Comentarii Facebook


Știri recente