Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii la Göteborg: Episcopul Macarie a botezat un tânăr suedez

Preasfințitul Părinte Macarie a slujit vineri la Paraclisul Episcopal din Göteborg, Suedia. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie de sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, Sfințirea Apei și Taina Sfântului Botez pentru un suedez în vârstă de 33 de ani.

„Lauda noastră, a creștinilor, este Maica Domnului”, a spus ierarhul la predică.„Unde este Fiul, acolo este și Maica, iubitoare și compătimitoare. Și, dacă este lângă Fiul ei, Hristos, este și lângă noi, fiii ei de pe acest pământ.”

„Așadar, să ne bucurăm și să-i mulțumim Mântuitorului Iisus Hristos, fiindcă ne-a dăruit-o pe Maica Sa, care este atât de iubitoare și atât de compătimitoare. Și lauda noastră, a creștinilor, este Maica Domnului. Este o mare binecuvântare să o avem neîncetat ocrotitoare și tămăduitoare și alinătoare, grabnic ascultătoare și povățuitoare pe calea mântuirii, pe calea noastră către cer”, a mai spus Episcopul Europei de Nord.

Preasfințitul Părinte Macarie și credincioșii au cinstit solemn, împreună cu cei prezenți la slujbă, Icoana Maicii Domnului „Potirul nesecat” vineri, 29 aprilie 2022. Foto: Facebook / Episcopia Europei de Nord

În prezența credincioșilor români și suedezi, ierarhul l-a botezat pe Andrei Sundström și a cinstit solemn, împreună cu cei prezenți la slujbă, Icoana Maicii Domnului „Potirul nesecat”.

Foto: Facebook / Episcopia Europei de Nord

„Doresc să vă mulțumesc tuturor că-mi sunteți alături. Îi mulțumesc și Preasfințitului Părinte Episcop Macarie și preoților și diaconilor săi că m-au ajutat să devin astăzi membru al Bisericii Ortodoxe. Să aveți o sărbătoare a Învierii cu pace, liniște și bucurie. Să trăim cu adevărat în Hristos cel Răstignit și Înviat pentru mântuirea noastră!”, a declarat Andrei Sundström.

Ierarhul a oficiat și sfințirea apei, cu care la sfârșit i-a binecuvântat pe toți cei prezenți. Participanții au primit la final daruri din partea părintelui episcop.

Foto credit: Facebook / Episcopia Europei de Nord

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente