Învierea Domnului sărbătorită de românii din Liban

În perioada 28 aprilie – 04 mai 2016, creștinii ortodocși români din Beirut – Liban, s-au bucurat de prezența Părintelui Gheorghe Costea, preotul comunității creștin-ortodoxe române din Siria și Liban.

Părintele Gheorghe Costea a fost prezent la Beirut spre a oferi asistență religioasă credincioșilor din cele două țări. Din cauza războiului civil din Siria părintele nu a putut ajunge și la Damasc spre a oferi lumina pascală credincioșilor români din Siria care încă mai sunt în această țară.

Slujba Prohodului a fost oficiata la Biserica «Sfântul Gheorghe» din cadrul Spitalului Grec-Ortodox «Sfântul Gheorghe» din cartierul Ashrafiye. Din soborul slujitor au făcut parte Părintele Paroh Iustinos Dib, Părintele Marcu și Diaconul Maximus. Slujba de Înviere a fost oficiată, de asemenea, la Biserica «Sfântul Gheorghe». La sărbătoarea Învierii Domnului au participat aproximativ 90 de persoane. De asemenea, au fost prezenți la Sfânta Liturghie din noaptea de Paști și Excelența Sa, dl. Victor Mircea, Ambasadorul României la Beirut și dl. Constantin Bulearca, consulul Ambasadei României. La sfârșitul slujbei, fiecare credincios prezent a primit o iconiță și o Pastorală de Sfintele Paști, oferite prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României. În continuare, cu toții am ciocnit un ou roșu și am gustat o felie de cozonac aduse prin grija credincioșilor, a precizat Pr. Gheorghe Costea.

În a doua zi de Paști, luni, 02 mai 2016, Părintele Gheorghe a participat la slujba arhierească oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Efrem, Mitropolit de Tripoli, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care a făcut parte și Părintele Iacov, starețul Mănăstirii Ortodoxe închinate Sfintei Fecioare Maria din Balamand – Liban. Slujba a fost oficiată în biserica Mănăstirii Sfintei Fecioare Maria din cadrul Institutului Teologic de la Balamand, reședința Preafericitului Părinte Ioa Yazigi, Patriarhul Antiohiei și al Întregului Orient în Liban.

Prin grija Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Părintele Gheorghe Costea a oferit Înaltpreasfințitului Părinte Efrem câteva daruri. Totodată, la finalul slujbei, în cadrul Vecerniei celei de a doua Învieri, care în Patriarhia Antiohiei se oficiază după Sfânta Liturghie din a doua zi de Paști, a fost citită și Sfânta Evanghelie în limba română.

Comentarii Facebook


Știri recente