Sărbătoarea Învierii Domnului la Melbourne, Australia

La Melbourne, în Australia, sărbătoarea Învierii Domnul a fost sărbătorită în cele trei biserici românești: biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” – catedrala episcopală, biserica „Sfântul Apostol Toma” din estul orașului (suburbiile Narre Warren/ Dandenong) și la mănăstirea „Izvorul Tămăduirii”- reședința episcopală, din vestul orașului ( suburbia Melton ).

Preasfințitul Părinte Mihail, Episcopul Românilor Ortodocși din Australia și Noua Zeelandă a slujit la reședința episcopală, sărbătorindu-se pentru prima dată praznicul Învierii Domnului, în biserica mănăstirii, după cum ne-a precizat Preasfinția Sa.

După ce a chemat poporul dreptcredincios să primească lumina pascală, slujba și Canonul Învierii s-au ținut în afara locașului de cult pe o scenă amenajată special pentru această sărbătoare. A urmat procesiunea în jurul bisericii, cântându-se imnul pascal.

După intrarea în biserică a slujit Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur împreună cu P.C. Pr Claudiu Moruțan, la sfârșitul căreia a împărtășit cu Sfintele Taine pe credincioșii pregătiți pentru a primi Sfântul Trup și Sfântul Sânge al Domnului Iisus Hristos.

După otpust a dat citire Pastoralei de Paști adresată tuturor credincioșilor ortodocși români din parohiile Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande.

Conform tradiției din parohiile românești, au fost sfințite coșurile cu ofrande de cozonac și ouă roșii, după care a avut loc agapa frățească în Centrul Pastoral-Misionar „Sfinții Constantin și Elena”, când s-au ciocnit ouă roșii, rostindu-se salutul pascal „Hristos a Înviat”

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…