Sărbătoarea Întâmpinarea Domnului prăznuită la Catedrala Arhiepiscopală din Rm. Vâlcea

Pe 2 februarie în fiecare an Biserica Ortodoxă sărbătorește Întâmpinarea Domnului. Cu prilejul marelui Praznic Împărătesc Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. La slujbă a luat parte și Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, informează arhiram.ro

După citirea Sfintei Evanghelii, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat semnificațiile duhovnicești ale Praznicului Întâmpinării Domnului și învățăturile ce se desprind din Evanghelia Duminicii a XVII-a după Rusalii, a femeii cananeence. Ambele pericope evanghelice ne învață ca părinții să-și iubească copiii, să-i nască, să-i crească și să-i educe în Duhul Adevărului și al credinței creștine. „Este nevoie ca familia creștină să fie sănătoasă pentru a spera într-un viitor bun al societății noastre românești„, a subliniat Preasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale condusă de Prof. Marian Cristi Stroe.

La această mare sărbătoare la Catedrala Arhiepiscopală au luat parte numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente