Sărbătoarea Înălţării Domnului şi Ziua Eroilor la Târgovişte

În ziua sărbătorii Înălțării Domnului (joi, 09 iunie 2016) Catedrala din Târgoviște şi-a serbat hramul. Cu acest prilej, în lăcaşul de cult ctitorit de Sf. Voievod Neagoe Basarab, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează  Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cinstirea eroilor neamului la Târgovişte

 
După Sfânta Liturghie toți cei prezenți în Catedrală au mers spre Piața Tricolorului unde se află monumentul eroilor. Acolo, Înaltpreasfinția Sa, împreună cu soborul de preoți, a săvârșit slujba de pomenire a tuturor eroilor neamului.

 
La eveniment au participat numeroși credincioși din voievodala cetate târgovișteană, numeroşi credincioşi, precum și oficialități locale și județene.

 
În cuvântul său de învățătură rostit atât de la Catedrală, cât și la monumentul eroilor dâmbovițeni, Înaltpreasfinția Sa a reliefat semnificația sărbătorii Înălțării Domnului, ca moment important al operei de mântuire și simbol al misiunii creștine. Ierarhul a elogiat jertfa eroilor neamului nostru pentru dăinuirea țării și a credinței noastre, accentuând datoria pe care o avem de a duce mai departe principiile creștine și românești pentru care ei au luptat și și-au sacrificat viețile.

Comentarii Facebook


Știri recente