Sărbătoarea Înălţării Domnului la Timişoara | IPS Ioan s-a rugat pentru eroii neamului românesc (VIDEO)

IPS Ioan - Ziua Eroilor 2017 (4)

Mitropolitul Banatului s-a rugat, în ziua sărbătorii Înălţării Domnului, pentru toţi eroii neamului românesc.

Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala mitropolitană din Timișoara, apoi a săvârşit Slujba Parastasului pentru toți eroii și martirii neamului căzuți, de-a lungul vremii, pe câmpurile de luptă pentru libertatea şi demnitatea poporului român şi pentru apărarea credinţei strămoşeşti.

La slujbe au fost prezenţi mii de timișoreni, dar şi cadre militare din garnizoana Timișoara, informează Răzvan Fibișan, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La final, Chiriarhul Banatului a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificația teologică a praznicului Înălțării Domnului, precum și despre importanța cinstirii eroilor neamului.

În continuare, soborul slujitor, împreună cu toți credincioșii prezenți, s-a deplasat la Monumentul Crucificării din fața Catedralei mitropolitane, unde a avut loc, în prezența oficialităților și a numeroșilor timișoreni, slujba de pomenire pentru eroii căzuți la datorie pe pământ strămoșesc sau departe de țară.

La finalul slujbei au avut loc ceremonii militare și depuneri de coroane din partea Mitropoliei Banatului și a autorităților locale și județene. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

La manifestări au participat comandanți, reprezentanți ai instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională din garnizoana Timișoara, membri ai Asociației Veteranilor de Război „Eftimie Murgu” – Filiala Timiș, membri ai Asociației Județene Timiș a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere, veteran ai misiunilor din Afganistan și Irak, reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Timișoara și din Județul Timiș, elevi și studenți.

Tot în această zi, la mai multe monumente închinate eroilor din oraş au avut loc slujbe de pomenire, urmate de ceremonii militare și depuneri de coroane și jerbe de flori.

Comentarii Facebook


Știri recente