Sărbătoarea „Înălțării Domnului” la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihai și Gavril” din Cluj

Joi, 29 mai 2014, preoții Augustin Bora și Alexandru Ciui împreună cu credincioșii Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Cluj-Napoca, au prăznuit Înălțarea Domnului bucurându-se de prezența la Sfânta Liturghie a elevilor de la Școala Gimnazială „Emil Isac” din Cartierul Dâmbul Rotund, potrivit Radio Renașterea.

Școlarii au venit la rugăciune însoțiți de doamna învățătoare Liana Rus și de doamna profesoară de Religie, Rodica Mureșan, cadre didactice din cadrul școlii menționate. Prezența elevilor în biserică în această zi de praznic împărătesc a avut un dublu scop potrivit și dublei semnificații a acestei zile. În primul rând participarea la Sfânta Liturghie și înțelegerea modului de trăire a unei sărbători, praznic împărătesc, despre care elevii au învățat la ora de Religie, iar pe de altă parte, cinstirea „Zilei Eroilor”.

În acest sens, elevii au pregătit și un mic recital de cântece în cinstea eroilor și au recitat poezii cu aceeași temă. Îmbrăcați în frumosul port tradițional românesc, coordonați de doamna învățătoare Liana Rus, micii creștini au reușit să sensibilizeze credincioșii participanți la Sfânta Liturghie. La final, toți cei prezenți au exprimat dorința ca astfel de momente frumoase să se desfășoare și cu alte ocazii în această biserică. După terminarea Sfintei Liturghii și a momentelor artistice toți cei prezenți, preoți, elevi și credincioși, au participat la slujba de pomenire săvârșită în biserica parohială pentru eroii neamului românesc.

Momentele frumoase realizate cu ocazia acestei zile de sărbătoare se datorează inițiativei cadrelor didactice menționate și se încadrează în șirul altor activități la care elevii acestei școli au participat în biserică, în special în perioada Postului Mare. În final, părintele Augustin Bora, parohul Bisericii din Dâmbul a adus mulțumirile și aprecierile meritate școlarilor și coordonatorilor, dorindu-se în continuare crearea unei strânse colaborări între Biserica „Sfinții Arhangheli” și Școala „Emil Isac”.

Comentarii Facebook


Știri recente