Sărbătoarea Înălțarea Domnului, la Catedrala episcopală din Turnu Severin

Câteva sute de credincioși severineni au serbat praznicul Înălțării Domnului la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin. Rugăciunile bunilor creștini s-au îndreptat și către cei pe care Biserica îi cinstește în chip deosebit în această zi, eroii neamului românesc, căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea credinței strămoșești. Slujba ce marchează trecerea a 40 de zile de la Învierea Domnului, a fost săvârșită de către ierarhul mehedințenilor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Preasfinția Sa a slujit înconjurat de soborul de preoți și diaconi ai Catedralei episcopale. Răspunsurile din cadrul Sfintei Liturghii arhierești au fost date de cele două grupuri psaltice ale sfântului lăcaș de închinare: „Sf. M. Mc. Gheorghe” și „Sf. Nicodim”.

La ora 12:00, în toate bisericile din cuprinsul Episcopiei Severinului au bătut clopotele spre aducere aminte de eroii neamului românesc, cinstiți cu toată cuviința de Biserica ortodoxă.

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul Înălțării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfințită prin alte două hotărâri sinodale recente din anii 1999 și 2001 care au proclamat această zi ca sărbătoare națională bisericească.

Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paști, sărbătoarea Înălțării Mântuitorului Iisus Hristos – Ziua Eroilor, ca sărbătoare națională a poporului român.

Comentarii Facebook


Știri recente